0 0,00 kr.

Vandpiber

En vandpibe er en anden form for pibe, hvori man kan ryge forskellige slags vandpibe tobak. Mange mener at vandpiben oprindeligt stammer fra Indien, og idag går den under mange populære navne som: Shisha fra arabisk, og Hookah fra det tyrkiske sprog. Køb din næste vandpibe her i vores online vandpibe butik – Vi forhandler alt fra de bedste vandpiber i højeste kvalitet, til små og billige vandpiber fra kendte mærker som: Kaya, EL KEYIF & Aladin Shisha. Søger du en vandpibe som du ikke kan finde på siden, vil vi med glæde skaffe den hjem til dig. Husk at vi har EU Prismatch på alle vandpiber i vores sortiment.

Filters

Viser 1–32 af 56 resultater

Sådan gør du din vandpibe klar til brug

Når du skal forberede en god vandpibe, er der nogle ting du skal huske. Herunder kan du læse vores korte guide til hvordan du kommer godt i gang, efterfulgt af en længere forklaring, så du har de bedste forudsætninger for at få en god oplevelse!

Trin 1: Fyld vand i kolben
Du starter med at fylde vand i vandpibens glaskolbe (den nederste del af vandpiben). Her er en god tommelfingerregel, at kolben skal fyldes, indtil piberøret (den midterste del af piben) er omkring 2-3 cm under vandet. På nogle vandpiber vil der være en markering på røret, så du nemt kan se, hvor meget vand der skal fyldes i.

Trin 2: Pak hovedet med tobak
Når du har fundet den korrekte mængde vand, er det blevet tid til at pakke vandpibehovedet. Til det skal du bruge det bedste vandpibe tobak du kan finde, og lidt sølvpapir samtidig. Start med at fylde tobakken i hovedet ved at smuldre det. Du må ikke trykke det tæt, eller fylde hovedet over kanten. Derefter tager du dit vandpibefolie, og sætter det stramt om hovedet, så det danner en “tromme”. Bruger du tyndt folie, anbefaler vi dig at bruge to lag.

Trin 3: Prik huller i dit vandpibe folie.
Når du er færdig med at komme folie eller sølvpapir om hovedet, skal du have prikket huller i det, så der kan dannes røg. Det vigtige her er, at der hverken er for mange huller eller for få. De skal desuden fordeles ligeligt udover hele hovedet, så tobakken kan brænde jævnt. Vandpiben er næsten klar til brug nu.

Trin 4: Tænd dit vandpibe kul, og ryg langsomt vandpiben i gang.
Når du har pakket dit vandpibehoved og lavet den korrekte mængde huller, er der kun tilbage at tænde dit vandpibe kul på hovedet, og sætte gang i din vandpibe. Til dette skal bruge en kul tang, og lidt tålmodighed. Et godt trick er nemlig at lade kullet hvile et par minutter inden det suges i gang. God ryger!

Er der for meget vand i min vandpibe?

Dette spørgsmål er meget individuelt fra ryger til ryger, men jo mere vand der er i din vandpibe, jo hårdere skal man suge i slangen. Hvis vandmassen er for højt i røret, så reducerer man ophobningen af røg, og dette kan virke mindre stimulerende. Tilgengæld giver meget vand i vasen en køligere og mildere røg, så derfor er svaret på spørgsmålet aldrig ens. Der er ikke andet for end at prøve sig frem, indtil du finder den bedste mængde vand til din vandpibe for dig.

Pro tip:

Hvis tobakken bliver for varm i vandpibehovedet, bliver smagen af røgen dårligere, og kan i værstefald komme til at smage gammelt eller forkullet. I sådanne tilfælde kan du puste forsigtigt i slangen, og på den måde få den gamle røg ud. Men hvis vandstanden i glasset er for højt, kan vandet blive trukket op i vandpiberøret, og dernæst op i hovedet, når luften pumpes ud af vasen. Sker dette, vil tobakken begynder at svømme i “brakvand”, som giver en meget dårlig smag, så det ikke længere kan ryges.

Vores anbefaling af vandmængde:

Som en god tommelfingerregel, anbefaler vi altid at hælde nok vand i kolben, indtil vandpiberøret er cirka 2,5 cm under vand. Dette afhænger selvfølgelig af størrelsen på vandpiben, men denne mængde vil som regel være præcis nok til, at der altid er tilstrækkelig med vand, og dermed giver et godt og nemt sug. Hvis du har en lille eller lav vandpibe, vil du skulle bruge en smule mindre vand. Det er dog kun vores anbefaling, men prøv dig frem selv! måske passer 3 cm bedre for dig?

Sådan stopper du dit vandpibehoved

Hvordan laver man det perfekte stop på vandpiben? Vandpibetobak er ikke bare vandpibetobak i dag. Der findes mange forskellige former for tobak til vandpiber, og i nyere tid er vandpibetobak uden nikotin og tjære, blevet meget, meget populært. Du kan under vores vandpibetobak kategori læse alt, hvad der er værd at vide om vandpibetobak uden nikotin og tjære. Klik her for at se vores store udvalg af vandpibe tobak og steam-cones.

Det du skal bruge til at lave den bedste pakning af vandpibehoved er:
  1. En gaffel el. nål
  2. Vandpibe folie
  3. Dit tilbehør til vandpibe (Tang og syl)

Sådan pakker du dit vandpibehoved:

Brug en ske til at transportere vandpibetobakken fra tobakspakken over i vandpibehovedet. Der må ikke komme for meget tobak i, fordi så vil kullet brænde på, og det vil give en dårlig smag i sugene fra vandpiben. Der skal gerne være et lille rum imellem sølvpapirslaget og tobakslaget.

Start med at lægge det i kanterne og ikke for meget på midten. Prøv at undgå at trykke på vandpibetobakken, da det påvirker væskebalancen i tobakken, og kan give en dårligere smag, hvilket man jo bestemt ikke ønsker!

Tag dit tilbehør til vandpiben frem og brug sylen, som oftest sidder i forlængelse med din tang til vandpibekul, og forsigtigt fordel tobakken jævnt. Det skal være luftigt og gerne helt ud til kanterne.

Hvor meget tobak skal der i vandpiben? Hvor meget tobak der skal i et vandpibehoved afhænger af størrelsen på dit vandpibehoved. Men et lille tip er: Består du “finger-testen”, så er alt OK.

Din finger kan nemlig være dommer for, hvor meget tobak der skal bruges til ét vandpibe hoved. Stræk din pegefinger helt og kør den over hovedet med tobak i. Hvis fingeren rør meget ved tobakken, er der for meget i.

Nu tager du et stykke sølvpapir, som er stor nok til at nå ud over kanterne på dit vandpibe hoved. Sølvpapiret trækker du ud over kanterne og sørger for, at den sidder flot og udspændt oven på tobakken. Stram den godt rundt om hovedet, så der ikke kan komme luft ind. Hvis ikke den er helt udspændt, vil vægten fra kullet tynge ned på tobakken, og så brænder den altså på.

Tag din lille nål eller puncher frem, der helst ikke skal være tykkere end en tegnestift, som flere stadig vil mene er for tyk, og forsigtigt begynd at lave små huller i sølvpapiret. Hullerne skal sidde tæt og jævnt, men overdriv endelig ikke. Kommer man til at lave for mange huller, så vil der blive trukket for meget “rent” luft ned, og den går jo ikke. Det er jo den tykke, dejlige røg, vi er ude efter.

Tag udgangspunkt i hvor stor dit kul er i forhold til dit vandpibehoved. Er kullet meget mindre end dit vandpibe hoved, så skal du enten ikke lave nær så mange huller, eller overveje, om du skal have to kul på. Kul kommer i flere størrelser, typer og prislejer. Køber du dyrt, dårligt kul? Læs om de forskellige typer af kul ved at klikke her. Der er gode beskrivelser af de forskellige kultyper på markedet, og så er de meget billige her i vores udvalg!

Hvilke deles findes på en vandpibe?

Vandpibehovedet: Øverst på vandpiber sidder vandpibehovedet, også kaldet koppen eller knoppen. De er ofte udarbejdet i enten metal eller ler, og det er her hvor tobakken bliver placeret i, så det kan ryges på den helt rigtige måde.

Kulrist: Oven på hovedet skal der være en kulrist, som adskiller dit vandpibe kul fra tobakken, så det ikke kommer i direkte kontakt med hinanden. Mange bruger også vandpibefolie eller sølvpapir, som et alternativ til en kulrist. Her skal man dog selv prikker huller i sin folie, og gerne ekstra huller udover der hvor kullet er placeret, så der kan komme “frisk” luft med når du suger. Hvis der ikke er ekstra lufthuller ved siden af kullet, vil dette give tobakken en dårlig smag af kul. Hvis du er i tvivl om hvordan man laver det bedste vandpibehoved, har vi beskrevet det tidligere længere oppe på siden.

Kullet: Vandpibe kul skal placeres oven på kulristen, og er typisk fremstillet af 100% kokos, der egner sig specielt til vandpiber. De bliver produceret fra mange kendte mærker, og kommer i forskellige former. Hexagon sticks og firkantet coco naturkul er mest udbredt. For sikkerhedsmæssige årsager, bør der altid placeres en vandpibe vindskærm, også kaldet en vindbeskytter eller winguard, til at beskytte dit kul. Dette hjælper også med at holde vinden væk, når du ryger på din vandpibe udendørs og giver samtidig en længere brændetid fra dit kul. Du kan finde vores udvalg af vindskærme her.

Askefanger: Askefangeren på en vandpibe, eller askebægeret som det også kaldes, hjælper med hurtigt at kunne skubbe overskydende aske fra kullet ned i bakken. Askefangere er typisk placeret lige under vandpibehovedet, men kan på visse vandpiber også være placeret længere nede. Askefangeren er som regel også et godt sted at opbevare sin kultang, så du altid har den tæt på dit kul.

Piberøret er den midterste del på vandpiben, hvor hovedet er forbundet med glasset. Det er her røgen går i gennem vandpiben og ned i kolben.

Slangen: For at trække røgen fra hovedet og ned gennem glasset for at ende ud af mundstykket, skal der skabes et undertryk i luftkammeret. Det gør man ved at suge i slangen, og så er processen ellers igang.

Glasset, som også er kaldet kolben, skal der vand i. Men her er det vigtigt, at der er plads til luft, så man kan danne undertrykket. Piberøret skal højst 2 til 3 cm under vand.

Ventil: Der er monteret en ventil, som sørger for at kunne udlufte røgen fra glasset. Det kan være, at der er for meget røg eller at den smager dårligt. Så åbner man bare for ventilen og ved forsigtige pust i slangen, vil vandpibeglasset blive tømt for røgen ud gennem ventilen.

Pakninger: Det er vigtigt med pakninger, fordi det holder vandpiben lufttæt. De er ofte mellem vandpibekoblen (vandpibeglas) og piben, mellem vandpibeslangen og piben og mellem vandpibehovedet og piben.