0 0,00 kr.

Dabs

Et dab er en højt koncenteret dosis (ofte 70% eller mere) af cannabis der er lavet ved at ekstrakte CBD og andre cannabinoider, med brug af trækmidler som lightergas eller CO2, der resultere i en flydende klistret olie. Det kaldes oftes for wax, butter, nol, BHO (butane hash oil), shatter, live resin m.m. og de skal alle ses som en koncentreret udgave, af den normale cannabis blomst. For at nyde dabs, skal du have en dab rig samt en torch lighter, til at varme den medfølgende nail op med – og der skal bruges godt med varme. Har man aldrig prøvet det, kan vi klart anbefale det – det er en oplevelse værd, men pas på med at starte for hårdt ud!

Løft din rygeoplevelse med dabbing!

Hvis du har besluttet dig for at ville dabbe, skal du med al sandsynlighed have fat i noget udstyr dertil. Selvom du sagtens kan bruge en såkaldt “Hash bowl” på din bong, opnår du det absolut bedste resultat ud af koncentratet, ved at bruge en egnet dab bong eller et såkaldt oil rig. Dette giver nemlig mulighed for at få det maksimale ud af den damp, der opstår når koncentratet fordamper, da det indkapsler dampen på bedste vis. Insisterer du stadig på at ville ryge dine koncentrater på en traditionel bong, vil vi anbefale at bruge en Dabbing Banger, der også kun giver et minimalt spild, og er et rigtig godt alternativ til et oil rig.

Dabbing – De forskellige typer af glas

Når det kommer til rygning på et dabrig, så er der meget forskel på glasset som de er fremstillet af. Her vil vi prøve at gøre dig klogere på de forskellige typer af glas som bliver brugt til dabbing, og hvad hvad forskellene er på dem. Den mest almindelige type glas, der bruges til dab-apparater, er kvarts. Kvarts er et meget stærkt og holdbart materiale, hvilket gør det ideelt til at modstå den høje varme, der kræves til dabbing. Kvarts har også en meget lav termisk ekspansionshastighed, hvilket betyder, at det ikke vil knække eller splintre så let som andre typer glas.

Pyrexglas

Pyrex glas er en anden almindelig type glas, der også bruges til dabbing. Pyrex er en type borosilikatglas, hvilket betyder at det er modstandsdygtigt over for termiske chok. Dette gør Pyrex til et godt valg til dab rigs, der skal opvarmes over en længere periode. Pyrex er dog ikke lige så holdbar som kvarts, og er mere tilbøjelig til at knække eller gå i stykker, hvis den tabes, eller varmes over længere tid af gangen, da glasset så kan udvides i den ene ende og på den måde springe. Det anbefales derfor ikke at opvarme pyrex til ekstrem temperaturer.

Borosilikat glas

Borosilikatglas er en type glas, der er fremstillet med boroxid. Dette giver glasset en højere modstandsdygtighed over for varme og termiske chok, hvilket gør det til et godt valg til dab rigs, der skal opvarmes over en længere periode, ved en dog ikke så ekstrem varme. Borosilikatglas er også mindre tilbøjeligt til at knække eller gå i stykker end Pyrex, hvilket gør det til et mere holdbart valg, og bruges ofte i kombination med hinanden på mange bonger.

Quartz glas / Kvarts glas

Kvartsglas er fremstillet af en type naturlig sten, og er et af de hårdeste materialer på jorden. Det gør kvarts meget stærkt og holdbart samt modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Kvarts er et ideelt materiale til dab rigs, der skal opvarmes i længere tid, da det kan modstå ekstrem varme uden at gå i stykker eller splintre.

Konklussion:

Alt i alt er kvarts den bedste type glas til dabbing, da det er ekstra holdbart, og kan modstå ekstra høje temperaturer uden at gå i stykker eller knække, men også typisk meget dyrere. Hvis du har brug for at opvarme dit dab rig med høj varme over en længere periode, er det quartz glas du skal vælge! Borosilikatglas også en god mulighed hvis du søger noget billigere, og samtidig har en høj modstandsdygtighed over for varme og termiske chock.