0 0,00 kr.

Vaporizer

En vaporizer er en nyere form for ryge redskab, som på godt dansk kaldes en fordamper. En vaporizer bruges til at udskille dampe fra planten, nærmere bestemt fra cannabis planten, som er et godt alternativt til den normale rygning, hvor der opstår en afbrænding af materialet, fremfor en fordampning. Det betyder at du minimere antallet af de skadelige stoffer, som du inhalere. En anden fordel ved en vaporizer, er at den udvinder næsten alle de aktive stoffer der er i planten, og sidst men ikke mindst, så giver en vaporizer betydelig færre lugtgener end traditionel rygning gør. Hvis du aldrig har prøvet at ryge på en vaporizer, er den helt specielle smag som planten udskiller når den bliver fordampet, noget som du skal glæde dig mest til! Du får nemlig en helt unik smag, i forhold til traditionel rygning med tobaksblandinger.

Fordele og ulemper ved at bruge vaporizer til cannabis

Der er nogle stærke argumenter for, hvorfor man skal køb vaporizer! Blandt andet sparer du årligt mange penge på, ikke at skulle købe cigaretter. Dette opvejer lidt, at det kan være dyrt at købe en vaporizer. Derudover er det en meget mere effektiv måde at indtage cannabis på. Når du inhalerer cannabinoiderne, får du alle fordelene ved planten, i modsætning til når du ryger den og samtidig også indånder plantematerialet og tobakken. En joint med tobak indeholder op til 88 % ikke-cannabinoide stoffer, mens en vaporizer giver op til 95 % cannabinoider. Dette gør vaporizere til en mere effektiv måde at indtage cannabis på, og det er derfor, at flere og flere foretrækker dem frem for traditionelle rygemåder.

Ikke alle vaporizere fungerer med alle typer cannabis. Nogle fungerer til koncentrater, olier og voks. Andre kun til tørre urter, og få til klumper. Det kan være derfor være nødvendigt at lave lidt research før du køber en, for at sikre dig at du får den rigtige til dine behov. Der findes en række forskellige vaporizere på markedet, så det er vigtigt at undersøge dem før du køber en. Du kan også læs mere om de forskellige typer længere nede på siden.

En anden fordel ved at bruge en vaporizer er, at du kan tilpasse din dosis, hvilket især er nyttigt for medicinske brugere. Det betyder, at du kan kontrollere, hvor meget cannabis du indtager, hvilket er med til at sikre, at du får fordelene ved planten uden at indtage for meget. Det mest anbefaldede vaporizer-mærke til medicinsk brug er Storz and Bickel, hvilket skyldes den ekstra høje kvalitet, samt de mangle indstillingsmuligheder og gennemtænkte løsninger.

Mighty+ Vaporizer til medicinsk cannabis

Storz & Bickels Mighty+ Vaporizer er en fordamper af højeste kvalitet, der er perfekt til medicinske brugere. Den har en række funktioner, der gør den til et fremragende valg for dem, der har brug for at medicinere med cannabis. Det store kammer kan rumme op til 0,3 gram plante, hvilket gør den god til dem der har brug for at medicinere regelmæssigt. Et brugervenligt digitalt display, gør det nemt at indstille den ønskede temperatur. Mighty+ vaporizeren har også en hurtig opvarmningstid på kun 30 sekunder, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge den.

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du vil købe en vaporizer til cannabis, er der nogle få vigtige faktorer du skal tænke på:
 • Nogle vaporizere fungerer kun med koncentrater, olier og voks, mens andre fungerer med både tørre urter og koncentrater. Hvis du ønsker at købe en vaporizer specielt til koncentrater, olier og voks, skal du derfor sikre dig, at den enhed du vælger, er i stand til at håndtere disse typer materialer. Hvis du omvendt leder efter en vaporizer der kun skal bruges til tørrede urter, skal du sikre dig at den vape du vælger, har denne mulighed. Sørg for, at du køber den rigtige til dine behov, og se gerne reviews på youtube inden du køber.

 • Hvilken størrelse er kammeret? Nogle vapes har små kamre, der kun kan rumme en lille mængde cannabis, mens andre kommer med store kamre. Mange kommer med udskiftelige kapsler, hvilket er smart da man kan forhåndspakke flere, og hurtigt udskifte dem med de tomme.
 • Batteriet er også en vigtig ting at have med i sine overvejelser. Kvaliteten på batteriet er alt afgørende for, hvor længe enheden skal kunne holde. Derfor er det en god ide at overveje følgende: Om du kommer til at bruge vaporizeren ofte eller sjældent – Skal der være flere personer om at ryge på den, eller er det primært kun dig? Hvor lang tid skal den være tændt af gangen? (hvor lange ryge sessioner), og sidst: hvor lang tid skal den være tændt dagligt? Desto mere du tænker at den skal bruges, desto bedre batteri bør du vælge til den.
 • En anden ting, du skal overveje når du køber en vaporizer er: Hvor lang tid det tager at varme op? Nogle vaporizere tager længere tid om at varme op end andre, så sørg for at vælge en, der er hurtig nok til dig. Hvis du har brug for at medicinere hurtigt eller akut, vil det være klogt at vælge en der varmer hurtigt op.
 • Opvarmningsmetoden er også en vigtig ting. Læs mere om de forskellige opvarmningsmetoder nedenfor:

Konvektions-, konduktions- eller hybridopvarmning?

Der er tre forskellige opvarmningsmetoder, men hvilken du skal vælge, ja det splitter vandene. Derfor har vi prøvet at liste nogle fordele ved de forskellige typer:

Vaporizer med konvektionsopvarmning

Konvektionsopvarmning er en populær opvarmningsmetode til fordamperne. Denne type opvarmning indebærer opvarmning af cannabis med varm luft, hvilket resulterer i et glattere og mere velsmagende sug. Mange mennesker foretrækker konvektionsopvarmning, fordi den ikke giver nogen hårdhed eller brændt smag. Konvektionsopvarmning er også mere effektiv end andre metoder, så du behøver ikke at vente så længe på, at apparatet bliver opvarmet.

Firefly 2 vaporizeren er et top-of-the-line konvektionsvarmelegeme, der er perfekt til dem, der ønsker den bedste dampoplevelse. Denne enhed varmer hurtigt op, og har en imponerende batterilevetid, hvilket gør den perfekt til dem, der har brug for at medicinere regelmæssigt. Firefly 2 producerer også en mere kølig og velsmagende damp end mange lavpris modeller, hvilket gør den til en favorit blandt mange vapers der ønsker en diskret vaporizer.

Fordele:
 • Giver en rigtig god smag.
 • Jævn fordampning.
 • Har on-demand mulighed.
 • Har sværere ved at brænde dine urter på.
 • Ofte en bedre kontrol over temperaturen.
Ulemper:
 • De er ofte større.
 • De er ofte også lidt dyrere.
 • Knap så brugervenlige, men man lærer det hurtigt, hvis man følger manualer og guides.

Vaporizer med konduktionsopvarmning

Konduktionsopvarmning er en lidt ældre opvarmningsmetode. Disse typer vaporizere opvarmer cannabis med et elektromagnetisk felt, hvilket resulterer i en hurtigere opvarmningstid, samt en mindre jævn varmefordeling end traditionelt konvektion. Denne opvarmningsmetode er dog typisk rigtig effektiv end andre metoder, når det kommer til opvarmningstiden. Her behøver du ikke at vente så længe på, at apparatet bliver opvarmet, hvis du er villig til at gå lidt på kompromis med rygeoplevelsen, og blot søger en billig vaporizer.

Fordele:
 • Er ofte billigere.
 • Det giver mulighed for mindre vaporizere.
 • Det er nemmere at betjene og vedligeholde.
 • Ofte større røgproduktion.
 • Opvarmningstiden er reduceret.
Ulemper:
 • Få vaporizere med konvektion tilbyder on-demand rygning, og derfor er man bundet til sessionsrygning.
 • Har ikke den bedste udnyttet smag.
 • Kan være nødvendigt at røre i sit mix oftere, end ved andre opvarmningsmetoder
 • Man skal være ekstra forsigtig.

Vaporizer med hybridopvarmning

En hybrid cannabis vaporizer er en, der bruger en kombination af konduktions- og konvektionsopvarmningsmetoder. Denne type fordamper opvarmer cannabis med både varm luft, samt elektromagnetiske felter, hvilket resulterer i en hurtigere opvarmningstid, og en mere jævn varmefordeling. Denne opvarmningsmetode er også mere effektiv end andre metoder, da du ikke behøver at vente så længe på at apparatet bliver opvarmet.

Fordele:
 • En god balance mellem produktion af damp og smag af cannabis
 • Er ofte billigere end konvektionsenhederne
 • Nogle tilbyder on-demand
Ulemper:
 • Kræver oftere at man vender i sit mix for at det ikke brænder på.
 • Nogle modeller skal man lave lette mix, så man er sikker på, at man får brugt hele mixet.