0 0,00 kr.

Systemer

Hydroponics tanke er mere eller mindre det samme i design og funktioner, uanset størrelse. De holder naturligvis på vandet og næringsstofferne, som løber ud til dine planter, og kan frigive forskelligt mængde vand, afhængigt af typen af det hydroponiske system.

Filters

Viser alle 9 resultater

Flood & Drain / Ebbe & Flod

Her behøves tanken ikke af være placeret ved siden af, eller under bakken med planter, dog er det nemmest og mest almindeligt. Der løber tilhørende slanger fra tanken og hen til bakkerne, og ved hjælp af en vandpumpe, frigiver den vand fra tanken og ud til bakkerne. Mange hydroponiske systemer, har en afløbskanal der returnerer ubrugt vand tilbage til tankene.

Nutrient Film Technique (NFT)

Systemet fungerer ved at det flytter vand fra næringsstof beholderen, til plante bakkerne i en konstant strøm. Rødderne sidder i kanaler, som vandet derefter bevæger sig igennem (ved hjælp af de voksende bakker i en lidt skrå vinkel). En pumpe er nødvendig for at flytte vand op til bakkerne, her kan tanken være placeret langt væk fra bakkerne, så længe slangerne er lange nok.

Deep Water Culture (DWC)

I DWC-system er planterne løftet i en vokse bakke direkte over Hydroponics tanken, og rødderne hænger nede i vandet. Dette system skal have en luft sten, for at give ekstra ventilation som de ellers mangler.

Drip System

Med Drip system er det også bedst at placere tanken under plante bakkerne. Det vil også hjælpe med at bevare alt vand der løber væk derfra. Planterne får stadig vand gennem slanger, der bringer vand op fra tanken.

Wick System

Her skal tanken placeres direkte under plante bakken. Fordi bakken har huller i, som lader en vandslange forbinde fra tanken og ind til bakkens midte. Slangen opsuger næringsstofvandet fra tanken, og udløser det i bakkens midte.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at rense tanken og udstyr en gang i mellem. Det også vigtigt at afprøve næringsstofs blandingens pH værdi i ny og næ. Uden vedligeholdelse, kan din tank blive skadelig, og indholdet kan blive giftstof for dine planter. Dette kan ødelægge din planter, samt invitere sygdomme og bakterier med indenfor, og derfor give et dårligere resultat. Men så længe du vedligeholder dit udstyr, så burde der ikke være nogle farer for dette.