Pakker afsendt med Bring har i øjeblikket længere leveringstid. Vi anbefaler derfor at vælge PostNord for hurtigere levering.
0 0,00 kr.

Tilbehør

Filters

Viser et enkelt resultat

Isopropyl alkohol

Isopropyl alkohol er en klar farveløs væske som er flydende, og er særdeles brandfarligt når dampe det kommer i kontakt med ild. Det har en stærk og karakteristisk lugt, og er det enkleste eksempel på en alkohol, og kaldes ofte isopropanol. Isopropylalkohol anvendes til en række forskellige formål, bl.a. som opløsningsmiddel og endda som karburatorsprit eller egen fremstilling af sprinklervæske, hvis det blandes op med demineraliseret vand samt salminiak.

Men det bliver selvfølgelig også brugt i stor stil til ekstraktion af cannabis. Isopropylalkohol er nemlig meget effektiv til at udtrække harpiksen fra cannabisplanter, og det er sikkert at bruge i de rigtige omgivelser. Prisen er også relativt overkommeligt i forhold til ekstration med gas, hvilket gør det til et populært valg for dem, der ønsker at udvinde cannabis olie på bedst mulig vis, uden at vælte budgettet.

Det er ikke svært at udvinde cannabisolie fra alkohol, men det kan være lidt vanskeligt, hvis du ikke er bekendt med de forskellige trin.

Vejledning i hvordan du udtrækker cannabisolie ved hjælp af isopropyl alkohol

For at bruge isopropylalkohol til at udvinde cannabisolie, skal du bruge følgende materialer:
– Isopropylalkohol 99,9%
– Glasfad / skål
– Kaffefilter / Ekstraktionsposer
– Tragt
– Evt. Kogeplade
Fremgangsmåde: Mal dine topskud til et fint pulver. Du kan bruge en grinder eller bare knuse dem i hånden.

Hæld isopropylakoholen i en beholder eller glaskrukke, der er stor nok til at indeholde cannabispulveret, og luk derefter beholderen. Tilsæt så pulveret til isopropylalkoholen, og rør din blanding godt rundt. Placer kaffefiltret i tragten, og hæld isopropanol- og cannabisblandingen igennem det. Lad din blanding trække i flere timer, eller natten over. – Si blandingen ved hjælp af et kaffefilter eller en anden si, og kassér derefter plantematerialet, og opbevar ekstraktet et sikkert sted.

OBS: Vi gør opmærksom på at det er ulovligt at ekstraktere cannabis med THC i Danmark.

Fordamp alkoholen med en kogeplade

Tilslut evt. et ekstraktionsrør til en kogeplade, og varm det op indtil det koger. – Lad derefter isopropanolen koge i flere minutter, indtil alle cannabinoiderne og terpenerne er blevet ekstraheret fra cannabisskudene. Fjern bagefter ekstraktionsrøret fra kogepladen, og lad det køle af, hvorefter isopropanol- og cannabisolieblandingen hældes i en opbevaringsbeholder, og opbevars på et køligt, mørkt sted.

Fordele ved brug af isopropanol

Der er flere fordele ved at bruge isopropylalkohol til at udvinde cannabisolie. For det første er det et opløsningsmiddel, der er sikkert at bruge og ikke giftigt. Det er rigtig effektivt til at udtrække cannabinoider og terpener fra cannabisplanten, da alkoholprocenten på 99,9% gør det fuldstændig rent. Dette gør isopropylalkohol til et ideelt valg til ekstraktion af cannabis. Bemærk at det aldrig må indtages, eller blandes op med alkohol der kan indtages. Andre fordele er det faktum, at isopropylalkohol er relativt billigt, og at det er let at finde i de fleste butikker.

Ulemper ved brug af isopropanol

Der er nogle ulemper ved at bruge isopropanol til at udvinde cannabisolie. Den ene er, at det kan være farligt, hvis det ikke bruges korrekt. Isopropanol er meget brandbart, og hvis det ikke bruges i et godt ventileret område, kan det også være farligt at inhalere. Det er også vigtigt at huske, at det aldrig må indtages. Hvis det indtages, kan det forårsage alvorlige helbredsproblemer. Endelig kan isopropylalkohol beskadige visse typer plast, så det er vigtigt at være forsigtig, hvis man bruger det på sådanne områder.

Isopropyl alcohol opløser fedtstof

Ved rengøring med isopropyl eller isopropanol, kan du opnå en effektiv affedtning, da det opløser fedtstof, og gør affedtning af rygeremedier til en leg. Rengøring med isopropylalkohol kan også forhindre vækst af skimmelsvamp, og for at rengøre med isopropylalkohol skal du blande en opløsning af lige dele vand. Påfør blandingen på det berørte område ved hjælp af en klud eller svamp, og tør derefter af.

Du kan også bruge isopropanol til rengøring af bonger, piber og andet rygeudstyr. Du skal blot tilsætte lidt på en klud eller det rensnings værktøj der anvendes, og begynde at rengøre det ønskede område. Skyl med vand bagefter for at fjerne eventuelle rester af alkoholen.