Nem opskrift på lækker cannabissmør med skunk eller hash

Her har du vores bud på den bedste cannabis smør, der egner sig rigtig godt til at bage cannabis småkager, hash brownies, guldkakao, chokolade hashkager og alt muligt andet.
Du vil nemlig meget ofte se, at cannabis smør står i dine edible opskrifter, men det er faltosl ikke det eneste, som cannabis smør dur til.
Faktisk kan man bruge denne opskrift på smør med cannabis til at erstatte nogle gram af smør i “almindelige” kager.
På den måde kan du lave alternativ julebag, eller lidt wake-and-bake pandekager om søndagen 😉
Ingredienser og nødvendige redskaber:
Ingredienser:
- Skunk, hash eller pot
- 500 gram smør
- 500 ml. vand
Redskaber:
- Gryde
- Finmasket si
- Træske
- Opbevaringsbeholder
Eventuelt:
- Grinder (Klik her for at se vores udvalg af grindere til skunk)
- Termometer
- Opbevaringsglas eller smørholder

Fremgangsmåde:
- Først grinder du din pot eller skunk. Gerne meget, at det bliver ekstra fint. (Bruger du hash skal du huske at nolle det i fint)
- Tilføj 500 gram smør, samt 400-500 gram vand i en gryde, og lad det simre på lav varme. På den måde kan smørret smelte stille og roligt. Vandet hjælper med at smørret ikke bliver brunt, og dermed brænder på (du kan næsten ikke have for meget vand, da overskuds vand hældes fra i sidste trin)
- Når smørret er smeltet, tilsætter du dit skunk eller hash, og rør forsigtigt rundt til det bliver godt fordelt.
- Lad det nu simre videre på lav varme i 2½ til 3 timer. Sørg for at røre i smørret jævnligt for at forhindre, at det brænder på. Tilsæt mere vand, hvis det bliver nødvendigt.
Har du ikke et termometer, skal du holde et ekstra vågent øje med blandingen. Den må nemlig IKKE på noget tidspunkt komme op at koge! Når temperaturen kommer på 90 grader og derover afbrændes THC’en i smørret, og dermed bliver dine kager mindre potente. Vi anbefaler en temperatur over 71 grader og helst ligge mellem 78-81 grader.
– Mangler du et godt termometer til bagning? Så kan vi anbefale dette Magical Butter Thermometer.
- Efter 2½ – 3 timer er dit cannabissmør næsten færdigt. Det skal nu køle af nede i gryden inden næste trin:
- Når cannabissmøret er afkølet, skal du sigte dit cannabissmør ned i et tomt glas eller bøtte. Det overskydende cannabis kan bare smides ud, der er nemlig ikke mere sjov tilbage i det nu 😉
- Sæt glasset med cannabis smør i køleskabet i nogle timer (helst natten over), så det stivner igen. Når smørret er stivnet vil du i overfladen finde overskudsvandet, som du bare hælder fra. Tilbage står du med det lækreste cannabissmør.
– Cannabis smør har en holdbarhed på ca. 1- 2 uger i køleskabet. Kan nedfryses i en kortere periode også.
Noter og gode tips:
- Du kan tilsætte en smule salt, så du får noget saltet cannabissmør, hvilket er godt til bagning af lækre småkager.
- I stedet for en si til at sigte smørret i, kan man på god gammeldags manér, bare tage et RENT viskestykke (helst ikke for tyk), og hælde det igennem den. Det tager lidt længere tid, og det kan suge lidt af smørret. Men vrid den herefter op, og accepter at der går en smule til spilde.
- Det er en god idé at skaffe sig et termometer, når der skal bages med cannabis. Så du var ikke tilfreds med effekten af din kage? Så kunne problemet godt være opstået her ved smørret.
Hvis du ønsker et hjælpemiddel til dette, vil vi klart anbefale en Ardent – FX Flower Infuser. Den kan fremstille høj, høj kvalitets cannabis smør på en ekstremt nem og bekvem måde. Se produktet her:
Ofte stillede spørgsmål om Cannabissmør:
Kan man undvære en grinder?
Ja, det kan man godt, men det kan gå ud over kvaliteten. Når du bruger en kniv og et skærebræt, risikerer du at miste de værdifulde krystaller (trichomerne), som sidder på cannabisblomsterne. For at få den bedste udvinding af cannabinoider anbefaler vi, at du bruger en grinder.
Kan man bruge andet end smør til at lave cannabissmør?
Ja, du kan sagtens bruge andre fedtholdige ingredienser. Kokosolie er et populært valg, da det binder cannabinoiderne effektivt og fungerer godt i både madlavning og kosmetik. Det er også et fremragende vegansk alternativ.
Kan man lave cannabissmør med sous vide?
Ja, sous vide-metoden er en af de bedste måder at lave cannabissmør på. Med sous vide kan du holde en præcis temperatur, hvilket sikrer, at cannabinoiderne ikke overophedes eller nedbrydes. Du kan finde en detaljeret guide til sous vide cannabissmør lige her
Hvordan tester man styrken af cannabissmør?
At bestemme præcis styrke kræver laboratorieudstyr, men du kan vurdere det selv med forsigtighed. Start med en lille mængde i din opskrift, spis en portion, og vent 1-2 timer for at vurdere effekten. Hvis det føles passende, kan du justere doseringen til fremtidige opskrifter.
Kan man bruge cannabissmør til andet end bagning?
Ja, cannabissmør er utroligt alsidigt. Brug det som smørepålæg, i saucer, supper, gryderetter eller hvor som helst, du normalt ville bruge almindeligt smør. Det er en nem måde at tilføje et kreativt twist til dine yndlingsretter.