0 0,00 kr.

Alt du skal vide om 420!

Internettet er fyldt af memes og jokes omkring ”420”, og man støder mere og mere på det. Udtrykket ”420” har man brugt i flere årtier, og er blevet det officielle udtryk til når der skal ryges cannabis. Men hvor stammer det fra, og i hvilken sammenhæng bruger man det? Læs videre for at finde ud af hvad ”420” betyder, hvor det stammer fra, og få samtidig nogle sjove fun facts med på vejen.

420 – Den internationale cannabis dag! 

Hvad er 420? Hvert år d. 20 April (4/20 amerikansk dato) er det den international cannabis dag, hvor mange millioner cannabis rygere vælger at mødes verden over, for at nyde cannabis sammen, og demonstere imod det tåbelige forbud, og den fiasko vi nu har set på i over 50 år. Dagen bliver også kaldt for “Weed Day”.

Historien om 420

Den mest udbredte teori er, at den stammer fra en gruppe gymnasieelever i San Rafael, Californien, i 1970’erne. Eleverne mødtes kl. 16.20 for at ryge cannabis, og er idag blevet det acceptable tidspunkt at ryge cannabis på. Nærmere præcist 1971 da 5 drenge: Steve, Dave, Jeffery, Lary, og Mark, som kaldte sig selv ”The Waldos”. Det gjorde de fordi deres primære sted at hænge ud, var en væg ved deres gymnasie, og som bekendt er væg på engelsk ”wall”. Så derudfra fandt de på navnet. De havde hørt, at der i nærheden af deres by skulle der ligge en forladt potfarm. De 5 drenge aftalte at mødes ved væggen klokken 4:20, altså i dansk tid 16:20, for at gå ud og lede efter stedet. Ved væggen er der en statue af ”Louis Pasteur”, så derfor sagde de i starten ”4:20 Louis”, men det var kortere bare at sige ”420”. De ledte efter marken i lang tid, men har til sidst måtte give op. Efterfølgende var ”420” en kode for, at man var skæv eller, at man havde noget på sig. Udtrykket spredte sig ud til hele gymnasiet, hvor alle begyndte at bruge udtrykket. De fem drenge hang ud med bandet ”The Grateful Dead”. De brugte vendingen ”420” til at udtrykke: “Go’ ryger” til deres koncerter. Når deres fans har været til deres koncerter, spredte de udtrykket videre til deres venner, og de spredte det videre til deres. Der gik ikke længe før udtrykket blev spredt ud til verden, og derefter forbundet med at ryge hash, som vi kender udtrykket i dag. Udtrykket slog an, og blev snart brugt af cannabisbrugere i hele verden. Det blev efterhånden forbundet med marihuana i almindelighed, og ikke kun med tidspunktet på dagen for at ryge den. I de senere år er udtrykket blevet mere almindeligt, og bruges nu om cannabis generelt. Det bruges også som dag til at fejre cannabis-kulturen den 20. april eller 4/20, der nu også kendes som den officielle internationale cannabis dag.

420 hos HighHouse.dk – Bliv høj på vilde tilbud!

Er du klar til de vildeste tilbud på ryge- og groudstyr? Så sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 20 april 2024! Vi kan afsløre, at der vil være kæmpe rabatter på HighHouse med priser, som er helt ude i hampen! På udvalgte produkter presser vi prisen under vores egne indkøbspriser! ER DU KLAR? Så husk også at få sat alarmen og kig ind forbi til 420-fejring på HighHouse.dk. Så du sikker på at få glæde af de mange baskede priser og ekstraordinære tilbud, som bliver sværere at modstå end selv den bedste ryger!

Vind fede præmier på dagen!

Vi holder som altid 420 konkurrencer om fede præmier på vores sociale medier Instagram og Facebook, så hvis du vil deltage og have chancen for at vinde fede og sjove præmier! ​Så prøv dit held på dagen! Du kan desuden også vinde en lykkepose med produkter til en værdi på op til 150 kr. blot ved at lægge en ordre på vores webshop d. 20.04.24 fra kl. 00.00-23.59. (Vi gør opmærksom på at lykkeposernes indhold varierer fra vinder til vinder, og gives 100% tilfældigt ud, uanset ordre størrelse eller beløb).

Fun facts om 420

– I Las Vegas er der en “Green Army”, som uddeler gratis joints den 20/4.
– Der findes en by i New Mexico, der hedder “420”
– I Oregon kan du finde et 420-Friendly skilt på virksomheder, der byder cannabisrygere velkommen.
– I Colorado kan du finde en 420 venlig autocamperplads.
– Der er en “420”-musikfestival i Californien.
– Du kan nu i Vermont finde et “420”-venligt bed and breakfast motel.

Du er måske interesseret i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *